9/11/11

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΘΗΒΑΣ


ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ


Σκηνοθεσία -Σενάριο: Γούντι Άλεν

           
Ηθοποιοί:

Rachel McAdams, Owen Wilson, Michael Sheen, Adrien Brody, Marion Cotillard, Alison Pill, Kathy Bates, Tom Hiddleston, Corey Stoll, Léa Seydoux, Kurt Fuller, Carla Bruni, Gad Elmaleh, Mimi Kennedy, Nina Arianda

Διάρκεια: 94'

Χρονολογία Παραγωγής: 2011

Ημέρες Προβολής:  Από Πέμπτη 10 Νοεμβρίου έως Τετάρτη 16  Νοεμβρίου 2011

                                (εκτός Δευτέρας 14 Νοεμβρίου) 

Ώρα έναρξης:  21:15 μ.μ.


Υπόθεση:

Δράττοντας την ευκαιρία από το επαγγελματικό ταξίδι των γονιών της, η Inez (Rachel McAdams) και ο Gil (Owen Wilson) τους ακολουθούν στο Παρίσι για ολιγοήμερες διακοπές. Οι δυο τους είναι ερωτευμένοι και σχεδιάζουν άμεσα να παντρευτούν. Εκείνος είναι επιτυχημένος σεναριογράφος του Hollywood που ονειρεύεται να γίνει (κανονικός) συγγραφέας και να ζήσουν μετά το γάμο στο Παρίσι, την πόλη όπου λατρεύει και όπου έζησαν σημαντικό μέρος της ζωής τους σχεδόν όλα του τα  ινδάλματα. Εκείνη, πάλι, δε συμμερίζεται τον ενθουσιασμό του με την πόλη και τα περί χρυσής εποχής της δεκαετίας του '20.
Ένα βράδυ λοιπόν η Inez προτιμά να πάει για χορό με τους φίλους της, τον Paul (Michael Sheen) και την Carol (Nina Arianda), ενώ ο Gil όταν το ρολόι χτυπήσει μεσάνυχτα, θα βρεθεί ξαφνικά πίσω στην μπελ επόκ, εκεί όπου ανακαλύπτει όλη την έμπνευση που αναζητούσε για το πρώτο του βιβλίο. Η πόλη του φωτός, ενεργοποιεί τις πάλαι ποτέ λογοτεχνικές φιλοδοξίες του Ζιλ, ενώ συναντά και την Αντριάνα, μία εξαιρετικά όμορφη και επίδοξη σχεδιάστρια μόδας, ερωμένη και μούσα μίας σειράς γνωστών καλλιτεχνών. Παράλληλα, η Ινέζ περνά χρόνο με τον Πολ, ένα γοητευτικό διανοούμενο που βρίσκεται στο Παρίσι με τη σύζυγό του Κάρολ... Και όλα έρχονται τα πάνω κάτω στη ζωή του νεαρού ζευγαριού.