30/3/12

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΘΗΒΑΣΑπό Πέμπτη 29  Μαρτίου έως Τετάρτη 4 Απριλίου 2012
Εκτός Δευτέρας

ώρα έναρξης: 21:15 μ.μ.

«Έρωτας από την αρχή»(The Vow)

Η πραγματική ιστορία του Κιμ και της Κρίκιτ Κάρπεντερ από το Νιου Μέξικο, που έγινε και βιβλίο το 2000, είναι τραγική, ρομαντική και από αυτές που επιβεβαιώνουν ότι τελικά «η ζωή γράφει τα καλύτερα σενάρια».
Η Κιμ έχασε τελείως τη μνήμη της μετά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα και όταν συνήλθε από το κώμα συμπεριφερόταν όπως όταν ήταν φοιτήτρια, χωρίς να αναγνωρίζει τίποτα και κανέναν από την τωρινή της ζωή. Ωστόσο ο άντρας της δεν εγκατέλειψε και έκανε τα αδύνατα δυνατά για να κρατήσει τη σχέση τους ζωντανή.
Στην κινηματογραφική μεταφορά, η Πέιτζ (Ρέιτσελ ΜακΆνταμς ) και ο Λίο (Τσάνινγκ Τάτουμ) είναι ένα νεαρό ερωτευμένο ζευγάρι που ζει ευτυχισμένα στο Σικάγο. Μετά από ένα τροχαίο ατύχημα όμως, η Πέιτζ χάνει τελείως τη μνήμη της από την περίοδο της κοινής τους ζωής: όταν συνέρχεται από το κώμα, δεν αναγνωρίζει καθόλου τον άντρα της. Η Πέιτζ σκέφτεται και συμπεριφέρεται ακριβώς όπως τότε που ήταν φοιτήτρια νομικής, πριν από πέντε χρόνια, προτού γνωρίσει τον Λίο και αποφασίσει να γίνει καλλιτέχνης. Και, το κυριότερο, δεν αναγνωρίζει καθόλου την τωρινή της ζωή. Δεν καταλαβαίνει γιατί έχει απομακρυνθεί από την οικογένειά της ούτε γιατί εγκατέλειψε μια πολλά υποσχόμενη δικηγορική καριέρα, της λείπει η συντηρητική της γκαρνταρόμπα, κι επίσης πιστεύει ότι είναι ακόμα αρραβωνιασμένη με το γοητευτικό επιχειρηματία Τζέρεμι – ο οποίος τη διεκδικεί. Ο Λίο παρ’ όλα αυτά δεν θα το βάλει εύκολα κάτω: θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να κερδίσει ξανά την καρδιά της Πέιτζ, σα να γνωρίζονταν από την αρχή.
Σκηνοθεσία: Μάικλ Σούκσι
Σενάριο: Άμπι Κον, Μαρκ Σίλβερσταϊν, Τζέισον Κάτιομς, βασισμένο σε μία ιστορία του Στιούαρτ Σέντερ
Πρωταγωνιστούν: Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Τσάνινγκ Τέιτουμ, Σαμ Νιλ, Σκοτ Σπίντμαν, Τζέσικα Λανγκ, Κριστίνα Πέσιτς. Η ταινία προβάλλεται από την Audio Visual Enterprises.