13/2/13

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ


ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν.ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Η Κυβέρνηση μετά τις περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις που έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση  τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, τη  διάλυση βασικών τομέων κοινωνικού χαρακτήρα - με σκοπό το ξεπούλημα -όπως η Υγεία και η Παιδεία , και με δεδομένο τα επικίνδυνα  αυξανόμενα ποσοστά ανεργίας και φτώχειας ,προχωρά ακάθεκτη στη διάλυση του κοινωνικού κράτους και των υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας.
Με αυτή την πολιτική  σπρώχνει  στην εξαθλίωση και στην εξόντωση  τους χιλιάδες ωφελούμενους ηλικιωμένους ΑΜΕΑ , που αυτή ιδιαίτερα την περίοδο έχουν ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλον τη στήριξη απ’ αυτές τις  κοινωνικές υπηρεσίες
Οι εργαζόμενοι  στο Βοήθεια στο Σπίτι έχουν προσληφθεί με αξιοκρατικά κριτήρια (ΑΣΕΠ)  και έχουν δώσει όλα αυτά τα χρόνια τον καλύτερό τους εαυτό για το στήσιμο και τη λειτουργία αυτών των δομών. Σε ανταμοιβή  τους η Κυβέρνηση συνεχίζει την εδώ και δέκα χρόνια ομηρία τους και την καθυστέρηση της καταβολής των δεδουλευμένων τους.
Με τις λεγόμενες  Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις ετοιμάζεται  η μεταβίβαση της κοινωνικής πρόνοιας σε ιδιώτες, με ότι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό - αποκλεισμό αδύναμων κοινωνικών ομάδων, επιβάρυνση οικονομική των ωφελούμενων -  ανασφάλεια και ότι ακολουθεί τις ελαστικές σχέσεις εργασίας για τους εργαζόμενους .
           Ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζόμενων ΟΤΑ Νομού Βοιωτίας συμπαραστέκεται στο  δίκαιο αγώνα των - εργαζομένων στα προγράμματα « Βοήθεια στο σπίτι»  και στις άλλες κοινωνικές δομές ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ κλπ και καλεί όλους τους εργαζόμενους να αγωνιστούν για να υπερασπιστούν:
  •  Το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν κοινωνική φροντίδα για όσους το έχουν ανάγκη.
  •  Κρατικές κοινωνικές δομές με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.


Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους στις Κοινωνικές δομές.

Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένωνΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ