3/4/17

ΔΗ.Κ.Ε. Θήβας : Δηλώσεις συμμετοχής για εξέταση ψηφιακής μαστογραφίας για γυναίκες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (άνεργες, άπορες, ανασφάλιστες, χαμηλού εισοδήματος) και είναι ηλικίας 40 έως 69 ετών.

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Θηβαίων, δραστηριοποιείται, μεταξύ άλλων, στον Τομέα της Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης στον οποίο περιλαμβάνεται η πληροφόρηση των δημοτών για θέματα δημόσιας υγείας με τη λειτουργία Κέντρου Προληπτικής Ιατρικής & Δημόσιας Υγείας, μέσω του οποίου πραγματοποιείται η μελέτη, οργάνωση και υλοποίηση προγραμμάτων έρευνας, αγωγής υγείας, προληπτικής ιατρικής, με στόχο την προαγωγή της υγείας του γενικού πληθυσμού της περιοχής, καθώς την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου, με:

Ενημερωτικές ομιλίες - παρουσιάσεις σε σχολεία, συλλόγους, πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία, σε συνεργασία με Κοινωνικούς και Επιστημονικούς Συλλόγους κ.λ.π.

Διοργάνωση σεμιναρίων, ημερίδων και ενημερωτικών προγραμμάτων που αφορούν στην έγκαιρη διάγνωση παθήσεων και νοσημάτων σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.

Προγράμματα δωρεάν εξετάσεων (μαστογραφία, οστεοπόρωση, οδοντιατρικές – ορθοπεδικές εξετάσεις κ.λ.π.) 
 

Ειδικότερα στο πλαίσιο των παραπάνω προγραμμάτων πραγματοποιήθηκαν τα κάτωθι:


Α) 28/3/2017: εξέταση για την πρόληψη της Οστεοπόρωσης, στην οποία συμμετείχε το Δημοτικό Διαμέρισμα Υπάτου με 20 ωφελούμενες και

Β) 30/03/2017: εξέταση της ψηφιακής μαστογραφίας στην οποία συμμετείχε το Δημοτικό Διαμέρισμα Προδρόμου με 14 ωφελούμενες και με συμμετοχή 6 ωφελούμενων από τη Θήβα.


Την 05/05/2017 και την 09/06/2017 έχουν προγραμματιστεί ραντεβού για την εξέταση της ψηφιακής μαστογραφίας για ωφελούμενες πρώτη φορά εξεταζόμενες και οι οποίες ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (άνεργες, άπορες, ανασφάλιστες, χαμηλού εισοδήματος) και είναι ηλικίας 40 έως 69 ετών.


Για τη συμμετοχή τους οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει να προσκομίσουν τα κάτωθι δικαιολογητικά:

  1. Φορολογική δήλωση τελευταίου οικονομικού έτους
  2. Φωτοτυπία πρώτης σελίδας βιβλιαρίου ασφάλισης
  3. Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης
  4. Κάρτα ανεργίας (εάν υπάρχει)

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με το γραφείο Πρόληψης στο τηλέφωνο 22620-28971 από τις 8.00 έως 14.30 (αρμόδια υπάλληλος Κατσιφή Αναστασία).



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΤΗΣ ΔΗΚΕΘ



ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΡEΜΗΣ