4/9/19

Η ανακαίνιση του Συνεδριακού Κέντρου Θήβας



                              
 H Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Θηβαίων (ΔΗ.Κ.Ε.Θ.)  ανακοινώνει την ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης του Συνεδριακού Κέντρου Θήβας, που βρίσκεται στην οδό Λουκά Μπέλου 1.
Η ανακαίνιση περιλαμβάνει την προμήθεια υφασμάτων και αντικατάσταση των παλαιών στα αναδιπλούμενα θεατρικά καθίσματα, την αντικατάσταση της παλαιάς μοκέτας με δάπεδο βινυλίου και νέας μοκέτας στην αίθουσα «Αλ. Κοφίνης», καθώς επίσης την αντικατάσταση της μοκέτας της εσωτερικής σκάλας του Συνεδριακού Κέντρου με δάπεδο βινυλίου, τα οποία είχαν φθαρεί λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας και της συχνής τους χρήσης.
Το Συνεδριακό Κέντρο Θήβας ανεγέρθη το έτος 2000 και η λειτουργία του εγκαινιάσθηκε το έτος 2001. Έκτοτε λειτουργεί υπό τη διεύθυνση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θήβας, ως χώρος προβολής κινηματογραφικών ταινιών κατά την χειμερινή περίοδο, διοργάνωσης ημερίδων, εκθέσεων, συνεδριάσεων, θεατρικών παραστάσεων κ.λ.π.
Επιπλέον το κτίριο ενσωματώνει αυτόνομα, σε ημιϋπαίθριους χώρους αρχαιότητες, οι οποίες ήρθαν στο φως κατά την ανέγερση του και εναλλακτικά προβάλλονται και είναι ορατές, τόσο από τους εσωτερικούς κεντρικούς χώρους όσο και από τον ελεύθερο-ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου, οπότε και αποτελεί χώρο τουριστικού ενδιαφέροντος.
Στο ισόγειο του κτιρίου (αίθουσα Αλκμήνη), εγκαταστάθηκε η εικονική αναπαράσταση του Μυκηναϊκού Ανακτόρου της Θήβας, με σκοπό να αποτελέσει πόλο προσέλκυσης μαθητών σχολείων, συλλόγων, φορέων και γενικά πολιτών από ολόκληρη τη χώρα.
Παράλληλα στο χώρο λειτουργεί κυλικείο το οποίο εξυπηρετεί όλους τους επισκέπτες του.
Σημειώνουμε ότι η ανακαίνιση του κτιρίου πραγματοποιήθηκε χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του προϋπολογισμού του Δήμου Θηβαίων, δεδομένου ότι η ΔΗ.Κ.Ε.Θ. έπειτα από πολυετή δικαστικό αγώνα εισέπραξε αποζημίωση για τα ακίνητα ιδιοκτησίας της, που είχαν απαλλοτριωθεί για την βελτίωση της Εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο τμήμα Λίμνη Υλίκη – Ανισόπεδος Κόμβος Κάστρου – Θηβών στην ΠΕ Βοιωτίας.

                 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Θ.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΡΕΜΗΣ