20/10/15

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Θήβας

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα δώσουν συναυλία δύο εξαίρετοι καθηγητές και ταλαντούχοι καλλιτέχνες του Δημοτικού Ωδείου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Θηβαίων (ΔΗΚΕΘ).

Ο λόγος για τη Διευθύντρια και καθηγήτρια του Ωδείου κα Νίκη Πανταζάτου και τον καθηγητή κλασικής κιθάρας ο κ. Δημήτρη Δερδενέ, που θα συνυπάρξουν επί σκηνής ως “Duo Ζεύξεις”, παρουσιάζοντας έργα- σε πιάνο και κιθάρα- των F. Schubert, F.Rebay, I. Albeniz και E.Marchelie.

Η συναυλία, που φέρει τον τίτλο “'Hχος Έλλογος”, θα δοθεί στη Μουσική Βιβλιοθήκη “Λίλιαν Βουδούρη” του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, την Κυριακή 1 Νοεμβρίου και ώρα 19:00. Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 2107282570/694743485 (Δευτ-Παρασκ. 10:00-15:00, Είσοδος 10 € και 5€ μειωμένο εισητήριο για μαθητές Ωδείων και φοιτητές).

Η Δη.Κ.Ε.Θ. εύχεται στους καθηγητές της καλή επιτυχία στη συναυλία και συνέχεια στις εμφανίσεις τους και δηλώνει ότι αισθάνεται υπερήφανη για την αναγνώριση και την πρόοδο τους.

Λίγα λόγια για το “Duo Ζεύξεις”
Το Duo Ζεύξεις επιχειρώντας να συγκεράσει δύο τόσο διαφορετικά όργανα , οικοδομεί μία άλλου είδους φιλοσοφία στον ήχο , η οποία βασίζεται τόσο σε μία έλλογη κατάσταση , κατά την οποία , και ο νους δικαιώνει το αίτημα του για ουσιαστική γνώση – αφού δεν στηρίζεται στις ασάφειες και την τυχαιότητα – και η ψυχή διεισδύει στο βάθος της ανθρώπινης εσωτερικότητας ,εκεί όπου το δομικό στοιχείο συνυφαίνεται άρρηκτα με το αισθητικό.
Το Duo Ζεύξεις αποπειράται να αναγάγει την Μουσική ως ένα Αγαθό κορυφαίας τάξης και να διευρύνει τις νοηματικές του στοχεύσεις από το επίπεδο μιας απλής καλλιτεχνικής παραγωγής σε μία μυστηριακή σύνδεση με την ανθρώπινη γενικά ύπαρξη.