ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟΔημοτικό Ωδείο Θήβας


Το Δημοτικό Ωδείο Θήβας ιδρύθηκε το έτος 2004, λειτουργεί υπό τη διεύθυνση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θήβας και είναι ο μοναδικός φορέας Μουσικής Εκπαίδευσης στην περιοχή.
Εκτός της μουσικής παιδείας που παρέχεται από ένα επιτελείο διακεκριμένων Μουσικοπαιδαγωγών, με χαμηλά δίδακτρα, σε περισσότερους από 250 μαθητές και στα περισσότερα είδη μουσικής, διοργανώνονται σειρά εκδηλώσεων και συναυλιών στις οποίες συμμετέχουν σπουδαστές, το επίλεκτο δυναμικό του Ωδείου και άλλοι καταξιωμένοι καλλιτέχνες.
Σημειώνεται ότι το Δημοτικό Ωδείο είναι αναγνωρισμένο Μουσικό Ίδρυμα από το Υπουργείο Πολιτισμού και πέρα από τη μουσική κατάρτιση για την ερασιτεχνική ενασχόληση με τη μουσική, απονέμει στους μαθητές του και με τις καθοριζόμενες προϋποθέσεις Πτυχία και Διπλώματα τα οποία αποτελούν εφόδιο για την επαγγελματική τους απασχόληση, ως μουσικοί επαγγελματίες, ως καθηγητές σε Ωδεία, Δημοτικά Σχολεία γενικά και Μουσικά Γυμνάσια.


ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ
1. Προσφορά μουσικής εκπαίδευσης υψηλής ποιότητας στους νέους, ανοίγοντας το δρόμο καταρχήν για καλλιέργεια και στη συνέχεια για πρόοδο σε οποιοδήποτε επίπεδο θέλει και μπορεί να φτάσει το κάθε άτομο που σπουδάζει μουσική στο ωδείο.
2. Ολοκληρωμένη επαγγελματική εκπαίδευση σε όσους το επιλέξουν, με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές, συνεχίζοντας την μακρόχρονη παράδοσή μας επιτυχιών στον τομέα αυτό.
3. Συναυλίες ποιοτικές και ελκυστικές, που θα φέρουν τον κόσμο πιο κοντά στην καλή μουσική, και ένα περιβάλλον φιλόξενο στους μουσικούς της πόλης μας, της πατρίδας μας και όλου του κόσμου για να παρουσιάζουν το έργο τους.


Τα τμήματα που λειτουργούν είναι:
Πιάνο, Αρμόνιο, Βιολί, Κλασσική, Ηλεκτρική και Ακουστική Κιθάρα, Μπάσο, Μπουζούκι, Μπαγλαμάς, Κρουστά.
Τμήμα Βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής
Τμήμα Προπαιδείας και Φωνητικής.
Ανώτερα και Υποχρεωτικά θεωρητικά.
Προετοιμασία για Μουσικά Πανεπιστήμια.
Μουσικά Σύνολα.
Το τμήμα του Μπαλέτου επίσης είναι ένα σημαντικό κομμάτι της εκπαίδευσης που παρέχεται σε μικρούς και μεγάλους λάτρεις του χορού.
Το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό που πέρα από την εμπειρία στο χορό διαθέτει παιδαγωγικές γνώσεις διασφαλίζει την ποιότητα της μάθησης και της σωστής επικοινωνίας με τα παιδιά μας .
Διδάσκονται: Ρυθμική-Μπαλέτο- Μοντέρνος Χορός-Τζάζ-Αυτοσχεδιασμός
Το τμήμα του μπαλέτου στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς έχει παρουσιάσει στο κοινό της πόλης μας εξαιρετικές παραστάσεις και οι μικροί και μεγάλοι χορευτές μας έχουν εισπράξει επάξια το θερμό χειροκρότημα των θεατών τους. 


Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Πανταζάτου Νικολέτα
Ταχ. Διεύθυνση: ΛΑΪΟΥ 1 ΘΗΒΑ
Τηλ. επικοινωνίας 22620 29984 – 28532
E mail : dothiva@otenet.gr