ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟΜε στόχο, ως επί το πλείστον την ενίσχυση της πειραματικής και ερασιτεχνικής δημιουργίας, καθώς την εν γένει προώθηση της θεατρικής τέχνης, η Επιχείρηση λειτουργεί το Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη».

Στο χώρο διοργανώνονται και παρουσιάζονται μουσικές, θεατρικές παραστάσεις καθώς και πάσης φύσεως κοινωνικοπολιτιστικές εκδηλώσεις, των φορέων της περιοχής αλλά και όσων επιθυμούν να κάνουν χρήση των προσφερόμενων υπηρεσιών.


Το θέατρο αποτελεί τους θερινούς μήνες το επίκεντρο μιας αξιόλογης καλλιτεχνικής κίνησης, με εμφανίσεις ελληνικών και ξένων θιάσων, συγκροτημάτων διεθνούς φήμης, καθώς και συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών.

Η υποστήριξη της λειτουργίας του περιλαμβάνει εκτός των άλλων, εκπόνηση του προγράμματος των εκδηλώσεων, επαφές με καλλιτέχνες, συγκροτήματα, έκδοση και διανομή προσκλήσεων, προμήθειες και εν γένει οργάνωση του χώρου για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε εκδήλωσης, συναυλίας κ.λ.π.

Επιπλέον, με σκοπό την Προώθηση της απασχόλησης και της κοινωνικής ενσωμάτωσης διαφόρων κατηγοριών ανέργων, στο πλαίσιο των εθνικών και ευρωπαϊκών πολιτικών, η Επιχείρηση υλοποιεί πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων ηλικίας 55-64 ετών μέσω του ΟΑΕΔ.