3/12/12

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΘΗΒΑΣ

Από την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου έως την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Ώρα Προβολής : 21.15 μ.μ.


Η ταινία που βραβεύτηκε με τα Βραβεία Καλύτερης Ερμηνείας και Ταινίας σε Τόκιο, Θεσσαλονίκη και Βουκουρέστι.


J.A.C.E
 
 

Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας θα παρευρίσκεται στο Συνεδριακό Κέντρο, όπου λειτουργεί ο Χειμερινός Κινηματογράφος, και το κοινό  θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά και να συνομιλήσει με τον δημιουργό της ταινίας.

 
Περίληψη:
Πρόκειται για ένα σύγχρονο παραμύθι, με τίτλο το όνομα του ήρωά της, ενός σημερινού Ολιβερ Τουιστ. Τον φωνάζουν Jace, είναι ορφανός και η ζωή του είναι μια ανεστραμμένη, «νουάρ» Οδύσσεια. Κυνηγημένος από τα επτά του χρόνια και χωρίς ταυτότητα, θα βρει στο πρόσωπο της Μαρίας τον αληθινό έρωτα και το όνειρο μιας οικογένειας, καθώς βρίσκεται αναγκασμένος να την προστατέψει, κι αυτήν και το παιδί της, από τις ίδιες συμμορίες που τον καταδιώκουν από μικρό.

 
Ηθοποιοί: Alban Ukaj, Στεφανία Γουλιώτη, Αργύρης Ξάφης, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Κόρα Καρβούνη, Ακύλλας Καραζήσης, Μηνάς Χατζησάββας, Χρήστος Λούλης
Σκηνοθέτης: Μενέλαος Καραμαγγιώλης
Σεναριογράφος: Μενέλαος Καραμαγγιώλης, Νίκος Πανουτσόπουλος.
 
 
  
 
 
 Ο Μενέλαος Καραμαγγιώλης γεννήθηκε στην Θήβα και είναι ραδιοφωνικός παραγωγός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός, κυρίως σε ταινίες του κινηματογράφου.Σπούδασε Βυζαντινή και Νεοελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Οι Ταινίες του είναι οι : ROM(1989), Black out (1998) και J.A.C.E (2012).