12/4/13

Ημερίδα με θέμα «Σχολικός Εκφοβισμός» από τη ΔΗΚΕΘ και το Χαμόγελο του ΠαιδιούΣτο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της, που αφορούν στην παροχή υπηρεσιών πληροφόρησης, υποστήριξης και κοινωνικής φροντίδας της βρεφικής και παιδικής ηλικίας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Θηβαίων, πραγματοποιεί την Παρασκευή 19 Απριλίου, ώρα 18.00 στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, εκδήλωση με θέμα το «σχολικό εκφοβισμό».
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία της ΜΚΟ «Χαμόγελο του Παιδιού», η οποία έχει αναλάβει το συντονισμό δημιουργίας Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το «σχολικό εκφοβισμό».
Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η ψυχολόγος κα Έλλη Στάμου, η οποία θα αναλύσει τα αίτια και τις επιπτώσεις του φαινομένου και θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση εκπαιδευτικού εργαλείου με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των ενδιαφερομένων (γονέων, κηδεμόνων, εκπαιδευτικών κλπ), για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
Η εφαρμογή του προγράμματος δύναται να συνεχιστεί σε σχολεία της Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης που επιθυμούν να το υλοποιήσουν, από ψυχολόγους της ΜΚΟ «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ».