5/2/14

Με μεγάλη επιτυχία η υλοποίηση των προγραμμάτων πρωτογενούς πρόληψης και αγωγής υγείας το 2013 της ΔΗΚΕΘ

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Θήβας στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της και ειδικότερα εκείνων που αφορούν στον τομέα κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, υλοποίησε κατά τη διάρκεια του έτους 2013, προγράμματα πρωτογενούς πρόληψης και αγωγής υγείας, σε συνεργασία με κρατικά νοσοκομεία και άλλες δομές υγείας και επιστημονικούς φορείς.

Συγκεκριμένα υλοποιήθηκαν τα κάτωθι:

Δωρεάν πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής και προαγωγής υγείας, (ψηφιακή μαστογραφία, τεστ Παπανικολάου), σε 1.600 γυναίκες ηλικίας 40 έως 69 ετών, που διαμένουν στο Δήμο Θηβαίων.


Πρόγραμμα πρόληψης οστεοπόρωσης σε συνεργασία με το νοσοκομείο ΚΑΤ.
Πρόγραμμα πρόληψης παιδικής παχυσαρκίας σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα PAIDEIATROFI BY EPODE, το οποίο ξεκίνησε από τη Γαλλία και στη συνέχεια εφαρμόστηκε σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Στη χώρα μας υλοποιήθηκε υπό την εποπτεία δημοσίων φορέων και Υπουργείων.
Στα πλαίσια του προγράμματος, του οποίου η υλοποίηση ξεκίνησε στην πόλη το έτος 2009 και ολοκληρώθηκε το έτος 2013, πραγματοποιήθηκαν, σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Θήβας, σειρά εκδηλώσεων και συγκεκριμένα: ομιλίες, διανομή φυλλαδίων, διοργάνωση φρούτο - σκυταλοδρομιών με μεγάλη συμμετοχή παιδιών, εκδήλωση σε συνεργασία με το Ειδικό Σχολείο στο Λουτουφί, με επίσημη προσκεκλημένη την πρωταθλήτρια ακοντισμού κ. Άννα Βερούλη, η οποία μετέφερε το μήνυμα της αξίας της άθλησης και της υγιεινής διατροφής

Πρόγραμμα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του φαινόμενου της σχολικής βίας, σε συνεργασία με το Χαμόγελο Tου Παιδιού, το οποίο ξεκίνησε τον Απρίλιο 2013, με την πραγματοποίηση ημερίδας και τη συμμετοχή πολλών φορέων, εκπαιδευτικών, γονέων και παιδιών.
Το πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη και έχουν προγραμματισθεί, από τον Φεβρουάριο 2014 και έως τη λήξη του σχολικού έτους, ομιλίες και εκδηλώσεις στα σχολεία του Δήμου Θηβαίων.

Πρόγραμμα δωρεάν εμβολιασμού παιδιών που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, σε συνεργασία με την οργάνωση «ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΟΣ» και τον Ιατρικό Σύλλογο Θήβας, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.