23/12/14

Ταξίδι στα μονοπάτια των μπουάτ από το Δημοτικό Ωδείο Θήβας και το ΛΑΪΟ (Φωτογραφίες και Βίντεο)

Στα μονοπάτια των μπουάτ ταξίδεψε το κοινό που παραβρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης 17 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας, στην εκδήλωση αφιέρωμα στον Λάκη Παππά, που συνδιοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία ο Σύλλογος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας “ΛΑΙΟΣ” και το Δημοτικό Ωδείο της ΔΗ.Κ.Ε. Θ. Δήμου Θηβαίων, το οποίο γιορτάζει φέτος και τα 10 χρόνια από την ίδρυσή του.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης μίλησε για τον αείμνηστο Λάκκη Παππά, για πολλούς την “Φωνή των Μπουάτ” ο Γιώργος Μαστροδήμος και για τις μπουάτ ο Γιώργος Λακόπουλος, ενώ την συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Ανδρέας Ροδίτης.

Ακολούθησαν επί σκηνής οι εκπληκτικές ερμηνείες της Παιδικής Χορωδίας, με τη συνοδεία των μουσικών του Δημοτικού Ωδείου και του Προέδρου του ΛΑΪΟΥ Τάσου Φρούσιου. Στο τρίτο μέρος τραγούδησαν η Αλίκη Ζωγράφου και η Ναταλία Κωτσάνη, μαγεύοντας ερμηνευτικά το κοινό. Η Πόπη Αστερειάδη και ο Δημήτρης Ψαριανός τελικά δεν κατάφεραν για λόγους υγείας να παραβρεθούν και να τραγουδήσουν στην εκδήλωση.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, που δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην εκδήλωση, λόγω συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, απέστειλε γραπτώς τον χαιρετισμό του αναφέροντας χαρακτηριστικά :


Συγχαίρω όλους τους συμμετέχοντες ερμηνευτές και μουσικούς και ιδιαιτέρως τα παιδιά του Ωδείου μας, το οποίο γιορτάζει φέτος και τα 10 χρόνια από την ίδρυσή του, με αναμφισβήτητη συνεισφορά τόσο στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών όσο και στον πολιτισμό αλλά και σημαντικές διακρίσεις. Χρόνια πολλά στο Ωδείο μας, να έχει πάντα διακρίσεις και επιτυχίες και πάντα να μας χαρίζει ωραίες μουσικές βραδιές, όπως πιστεύω ότι θα είναι η αποψινή που συνδιοργανώνεται με τον Σύλλογο “ΛΑΪΟ”, ο οποίος κατέχει δεσπόζουσα θέση στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας και πάντα διοργανώνει εξαιρετικού επιπέδου εκδηλώσεις και κατορθώνει να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του Θηβαϊκού κοινού.

Με τις σκέψεις αυτές , από τη θέση του Δημάρχου Θηβαίων, συγχαίρω τον Πρόεδρο του ΛΑΙΟΥ κ. Τάσο Φρούσιο και όλα τα μέλη του Δ.Σ. και του συλλόγου και την Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Ωδείο μας κα Νίκη Πανταζάτου και τους μαθητές και εύχομαι τα επόμενα χρόνια της παρουσία τους να είναι το ίδιο δυναμικά και ποιοτικά στα πολιτιστικά πράγματα της πόλης μας”