28/6/10

Εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας


H Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας, το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού ο Δήμος Θηβαίων και Λεβαδέων, καθώς επίσης η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Θήβας (ΔΗ.Κ.Ε.Θ.) και η Βοιωτική Ανώνυμη Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας (ΒΑΕΠΑΕ), προχώρησαν στην υπογραφή Μνημονίου Στρατηγικής Συνεργασίας με αντικείμενο την από κοινού ανάπτυξη και προβολή του πολιτιστικού δυναμικού της περιοχής της Βοιωτίας.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, έχει ήδη ξεκινήσει το έργο «Εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας στη Βοιωτία: Μαντείο Τροφωνίου και Μυκηναϊκή Θήβα και δικτυακή πύλη πολιτισμού και τουρισμού Βοιωτίας». Tο έργο, με προϋπολογισμό 1,2 εκ. ευρώ, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Ψηφιακή Σύγκλιση και πρόκειται να υλοποιηθεί μέσα στα επόμενα 3 χρόνια.
Το συγκεκριμένο έργο αναδεικνύει σημαντικά μνημεία της Βοιωτίας και δημιουργεί ένα νέο τρόπο δικτυακής πρόσβασης στον πολιτιστικό πλούτο και το τουριστικό δυναμικό της.
Η ΔΗ.Κ.Ε.Θ., η οποία είναι ένας από τους φορείς λειτουργίας του έργου πρόκειται να αναλάβει τη λειτουργία του συστήματος εικονικής πραγματικότητας το οποίο θα εγκατασταθεί στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο, καθώς επίσης την παροχή πρόσβασης στους επισκέπτες. Επιπλέον θα αναλάβει να καταχωρεί κάθε τουριστική πληροφορία επικαιρότητας στη δικτυακή πύλη Πολιτισμού Βοιωτίας που θα αφορά στο Δήμο Θηβαίων, ενώ ευθύνη της θα αποτελεί επίσης η προβολή του έργου στο ευρύ κοινό, μέσα από τις δράσεις που προβλέπονται σε αυτό αλλά και από τις γενικότερες δράσεις και ενέργειες προβολής της Επιχείρησης.