11/6/13

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε για το σχολικό έτος 2012-2013 η λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής



Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε για το σχολικό έτος 2012-2013 η λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, το οποίο  βρίσκεται επί της επαρχιακής οδού Θηβών – Νεοχωρακίου και λειτουργεί υπό τη διεύθυνση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Θηβαίων (ΔΗ.Κ.Ε.Θ). Περίπου 1000 μαθητές και μαθήτριες από Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία τόσο από τη Θήβα όσο και από άλλες περιοχές, Λιβαδειά, Σχηματάρι, Οινόφυτα, Αντίκυρα, Τανάγρα, Άσκρη, Μελισσοχώρι, επισκέφτηκαν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.
Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν από πιστοποιημένους Εκπαιδευτές, για τη συμπεριφορά που πρέπει να έχουν όταν κινούνται μέσα στην πόλη, για τους κινδύνους που υπάρχουν από τη διέλευση των οχημάτων, καθώς για τις υποχρεώσεις των οδηγών. Επίσης ξεναγήθηκαν στους δρόμους του Πάρκου, μελέτησαν τα σήματα κυκλοφορίας, τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) και εφάρμοσαν στην πράξη με αυτοκινητάκια του Πάρκου όλα όσα έμαθαν από τη θέση του οδηγού όσο και του πεζού.
Το Πάρκο θα παραμείνει κλειστό για την καλοκαιρινή περίοδο, και θα είναι προσβάσιμο στους μαθητές από τον Σεπτέμβρη, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.