24/6/14

Θερμό το χειροκρότημα στους μαθητές και καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Θήβας



Σε «Οδό Ονείρου» μετατράπηκε το Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, το βράδυ της Δευτέρας 23 Ιουνίου 2014, όπου το Δημοτικό Ωδείο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θηβαίων, παρουσίασε με πολύ μεγάλη επιτυχία άσματα και μελωδίες του κορυφαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη, διανοούμενου και ποιητή Μάνου Χατζιδάκι.

Μαθητές και καθηγητές του Ωδείου χάρισαν στο κοινό όμορφες αναμνήσεις και συγκίνηση και χειροκροτήθηκαν θερμά.


Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις με ειδικότερες θεματικές, αναδεικνύουν και εξυψώνουν το πνευματικό επίπεδο της κοινωνίας και επιτρέπουν την εμβάθυνση στο προσωπικό έργο πολιτιστικών προσωπικοτήτων της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο αυτό εντάχθηκε και η εκδήλωση που διοργάνωσε το Δημοτικό Ωδείο. Μια επιτυχημένη πρωτοβουλία, που  επέτρεψε στους ακροατές να γνωρίσουν πτυχές του χαρακτήρα  και του έργου του Μάνου Χατζιδάκι.

Το Δημοτικό Ωδείο γιόρτασε φέτος το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς με τριήμερες εκδηλώσεις, οι οποίες ολοκληρώνονται την Τετάρτη 25 Ιουνίου με αφιέρωμα στην κλασική μουσική.  Η πρώτη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Ιουνίου και είχε θέμα σύγχρονα ακούσματα.

Το Δημοτικό Ωδείο συμπληρώνει φέτος δέκα (10) χρόνια λειτουργίας, με αναμφισβήτητη συνεισφορά τόσο στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών όσο και στον πολιτισμό αλλά και σημαντικές διακρίσεις.

Τη συναυλία – αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι  παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ο οποίος στον χαιρετισμό που απηύθυνε μίλησε για την αξία της μουσικής παιδείας και το αξιέπαινο έργο που επιτελεί το Δημοτικό Ωδείο.  Τονίζοντας ότι “Ο Δήμος Θηβαίων, μέσα από τη ΔΗΚΕΘ και με όσα μέσα διαθέτει στέκεται αρωγός στο έργο του  Ωδείου ”. Δεν παρέλειψε δε να ευχαριστήσει τον Πρόεδρο της ΔΗΚΕθ  κ. Τάσο Νικολάου, όλα τα μέλη του Δ.Σ. της επιχείρησης και συνεχάρη ιδιαιτέρως για την προσφορά τους και το σημαντικό τους έργο στο Ωδείο, την καλλιτεχνική διευθύντρια του Ωδείου, κα. Νίκη Πανταζάτου,
την καθηγήτρια Πιάνου -Κορυφαία Μουσικό κα. Φανή Μπαλάφα, τους καθηγητές Κλασικής Κιθάρας κυρίους Δημήτρη Δερβενέ  και Άγγελο Παπαφιλίππου, του Βιολιού κ. Κων/νο Σταυρίδη, τον δάσκαλο Κρουστών κ. Έκτορα  Μάγο και τους επιμελητές Πιάνου κ. Στέλιο Ευγενίδη και Βυζαντινής μουσικής κ. Αντώνη Τσαρουχά.

Στη Χορωδία συμμετείχαν:
Βαγγελάτου Αγνή, Βαγγελάτου Ειρήνη, Βαγγελάτος Βαγγέλης, Βαγγελάτος Χανς, Βενιού Μαρίσια, Δημοπούλου Ζωή, Δημόπουλος Βασίλης, Ζγκούρη Ιωάννα, Καζακίδης Στέλιος, Καλαμπαλίκη Ναταλία, Καλαμπαλίκη Χριστίνα,Καλογήρου Ελίνα, Κοροβέσης Απόλλωνας, Κουράντου Χριστίνα,Λάζρι Ντένις, Μαδης Παναγιώτης,  Μιλλεούνη Γλυκερία, Μόκκα  Χρυσάνθη, Μπάτσαρη Ελένη,  Μπάτσαρη Νίκη, Μπόβαλη Μαρία, Μπουμπούκη Αντριάνα,  Νικολάου Ισιδώρα, Ντάμκα Αναστασία, Παπαδημητρίου Γεωργία, Παπαδημητρίου Ζαφειρία, Παπαλουκά Σωτηρία, Παπαλουκάς Θανάσης, Ρουπάκα Αννίτα, Σαίνη Ελίσσα, Σκούμα Ευθαλία, Σκούμας Δημήτρης,  Σχίζα Κατερίνα, Σχίζας Βασίλης και  Τούτουζα Ολυμπία.

Έπαιξαν πιάνο :
Ιωάννα Ζγκούρη, Μαρία Γκιόκα, Αννίτα Ρουπάκα,  Εβελίνα Αγγέλου, Σωτηρία Παπαλουκά , Ζαφειρία Παπαδημητρίου,  Μαρίσια Βενιού, Ελευθερία Λιώρη, Ευθαλία Σκούμα,  Ελένη Μπάτσαρη, Σταυρούλα Παγώνα, Χρυσάνθη Μόκκα, Μαρία Μπόβαλη, Ρενέ &  Αγνή Βαγγελάτου και Νικολέττα Μπογδάνη

Τα παιδιά πλαισίωσαν οι :
Στέλιος Ευγενίδης: αφηγητής – επιμέλεια εικόνας
Δήμητρα Κελεκίδη: τραγούδι - φωνητικά
Δημήτρης Δερδενές: κιθάρα - μπουζούκι
Κώστας Σταυρίδης: βιολί
Λίζα Καλαφάτη: φλάουτο
Φανή Μπαλάφα: πιάνο – επιμέλεια κειμένων
Έκτορας Μάγος: κρουστά
Νίκη Πανταζάτου: καλλιτεχνική επιμέλεια - διδασκαλία
Επιμέλεια ήχου – φωτισμού : Περικλής Παπαδημητρίου

Παρουσιάστηκαν τα ακόλουθα τραγούδια και μελωδίες:
Αστέρι του βοριά, Βαλς χαμένων ονείρων , Συνομιλία με τον Σ. Προκόφιεφ , Τα παιδιά κάτω στον κάμπο , Μην τον ρωτάς τον ουρανό, Διώξε τη λύπη παληκάρι, Τα παιδιά του Πειραιά , Χάρτινο το φεγγαράκι , Ο σπουργίτης , Τράβα μπρος , Έχω ένα μυστικό ,  Ο γλάρος , Μυρίζει ο κόσμος γιασεμί
 « Ο καροτσέρης », Η μπαλάντα του Ουρι , Ο Υμηττός , Εφτά τραγούδια θα σου πω, Για την Ελένη
Τσάμικος, Αθανασία, Η μικρή Ραλλού, Περιμπανού, Τα λιανοτράγουδα, Ο εφιάλτης της Περσεφόνης
Η Μαριάνθη των ανέμων, Ο Κεμάλ και Οδός ονείρων